Szanowni Czytelnicy!
Od dnia 1 września 2019 blog nie będzie moderowany aż do odwołania.
To znaczy, że nie będę odpowiadać na komentarze pod przepisami ani na wiadomości e-mail związane z przepisami.
Bardzo przepraszam za zaistniałą sytuację, obecnie rozważam zamknięcie bloga, w tym dostępu do przepisów, ale decyzja nie jest jeszcze podjęta.
Pozdrawiam Was serdecznie, Dominika Kowalczyk

Bananowe pancakesy

Uwielbiam śniadania... lubię weekendy, bo na spokojnie mogę przygotować to, na co akurat mam ochotę. Tym razem padło na placuszki bananowe, wyszły przepyszne, mięciutkie, puszyste i na dodatek smażyły się bez problemu. Śniadanie z takimi placuszkami to święto na cały dzień ;)

Stopień trudności:
Ilość porcji:
ok. 20 sztuk
Czas przygotowania (min):
10
Gotowanie/pieczenie (min):
30
Czas całkowity (min):
ok. 40


225g mąki pszennej
3 łyżki cukru (dałam trzcinowy)
3 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
220ml mleka
1 jajko
3 łyżki rozpuszczonego masła
1 pokrojony na kawałki banan





Suche składniki wymieszać ze sobą w jednej miseczce. W drugiej roztrzepać jajko, dodać mleko i całość wymieszać. Połączyć suche składniki z mokrymi, wlać roztopione maslo i dodać pokrojonego w kawałki banana (można też dodać garść siekanych orzechów czy kropelek czekoladowych).

Odstawić ciasto na 30 minut, ale można też smażyć od razu.

Smażyć/piec placuszki na suchej, dobrze rozgrzanej patelni z każdej strony na złoto. Podawać z masłem i syropem klonowym.

 

Przepis ze strony Painlesscooking.com.

nalesniki żółte



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Bananowe pancakesy
  • Bananowe pancakesy
  • Bananowe pancakesy
  • Bananowe pancakesy
  • Bananowe pancakesy