Czekoladowy mus z awokado

Posiadanie w lodówce dojrzałego awokado z metaforyczną metką "najwyższy czas, żeby mnie zjeść" stwarza wiele możliwości. Można zrobić z niego guacamole, pastę do chleba, a nawet czekoladowy mus, który można zjeść nie tylko jako deser, ale także zamiast śniadania.

Stopień trudności:
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania (min):
10
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
10


1 dojrzałe awokado
3 łyżki gorzkiego kakao
5 łyżek syropu z agawy (klonowego lub miodu)
2 łyżki mleka (w wersji dla wegan: roślinnego)
szczypta soli
świeże owoce do podania (u mnie granat)





Awokado obrać ze skóry i pozbawić pestki, pokroić w mniejsze kawałki i włożyć do blendera, dodać resztę składników (oprócz owoców) i zmiksować na gładki mus. Mus rozłożyć na porcje, posypać owocami i schłodzić.

Przepis znalazlam na blogu Jadlonomia.com.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Czekoladowy mus z awokado
  • Czekoladowy mus z awokado

0 komentarzy