Czosnkowa pasta z żółtego sera

Taką pastę zawsze robiła moja mamuśka, najlepiej smakowała mi zawsze na świeżych, mięciutkich kajzerkach, a teraz najbardziej smakuje mi, kiedy mam domowe bułeczki. Serdecznie Wam polecam, bo czosnek przełamuje mdły smak sera i pasta jest naprawdę wspaniała!

Stopień trudności:
Ilość porcji:
2-4
Czas przygotowania (min):
15
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
15


150-200g miękkiego sera żółtego w kawałku
2 łyżki majonezu
1 duży ząbek czosnku





Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, włożyć do miseczki. Dodać majonez i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, całość dokładnie wymieszać.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!