Glazurowana marchewka

Gotowaniem pasjonuję sie od dawna, jednak poważniej zaczęłam o tym myśleć dośc niedawno. Odkąd założyłam bloga mam motywację, by codziennie coś gotować lub przyrządzać, choć wcześniej i tak trzeba było mnie z kuchni wyganiać siłą :)

Stopień trudności:
Ilość porcji:
2-4
Czas przygotowania (min):
10
Gotowanie/pieczenie (min):
30
Czas całkowity (min):
40


500g młodej, małej marchewki
3 łyżki masła
łyżeczka cukru
2 łyżeczki mąki pszennej





Marchewkę oczyścić, obrać i ugotować w osolonej wodzie do miękkości, odcedzić z wody na durszlaku.

Na patelni zrobić zasmażkę z masła i mąki, dodać cukier, następnie dodać całą marchewkę i chwilę razem dusić.

Podawać od razu na ciepło. Idealnie pasuje do schabowego lub innych dań mięsnych.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


0 komentarzy