Szanowni Czytelnicy!
Od dnia 1 września 2019 blog nie będzie moderowany aż do odwołania.
To znaczy, że nie będę odpowiadać na komentarze pod przepisami ani na wiadomości e-mail związane z przepisami.
Bardzo przepraszam za zaistniałą sytuację, obecnie rozważam zamknięcie bloga, w tym dostępu do przepisów, ale decyzja nie jest jeszcze podjęta.
Pozdrawiam Was serdecznie, Dominika Kowalczyk

Gofry

Z pewnością wiele z Was przez długi okres czasu szukało przepisu na wspaniałe, idealne, chrupiące na zewnątrz, a miękkie w środku i puszyste gofry. Z pewnością część ma już swój przepis, ale wiem, że są i tacy, którzy nadal takiego przepisu szukają. I kojelny raz: z pewnością po wypróbowaniu tego przepisu będzie to Wasz no.1 wśród gofrów :) Przepis jest w naszej kuchni od dawna, moja mamuśka dostała go od cioci Reni, natomiast ciocia dostała go prawdopodobnie od znajomego prowadzącego kawiarnię, więc to już jest jeden argument przemawiający za tymi goframi. Kolejnym argumentem jest ich wygląd, a ostatnim, przekonującym na 100% - ich smak.

Stopień trudności:
Ilość porcji:
14 sztuk
Czas przygotowania (min):
15
Gotowanie/pieczenie (min):
30
Czas całkowity (min):
45


450g mąki
70g cukru pudru
15g proszku do pieczenia
500ml mleka
2 jaja
4 łyżki oleju





Wszystkie składniki zmiksować i pozostawić ciasto na około pół godzinki. Piec w dobrze rozgrzanej gofrownicy (można posmarować ją olejem co kilka gofrów) przez około 3 minuty każdy.

Upieczone gofry ostrożnie przekładać na kratkę, by lekko przestygły i zrobiły się chrupiące.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Gofry
  • Gofry