Kanapka z tuńczykiem i awokado

Zestawienie tuńczyka z awokado odkryłam jakiś rok temu, kiedy miałam nieodpartą ochotę na coś nietypowego. Kiedyś nie lubiłam awokado, dziś je uwielbiam! Połączenie z awokado z tuńczykiem na pewno zasmakuje każdemu amatorowi tych składników. Na blogu zbieram moje ulubione przepisy, więc nie mogło zabraknąć i tych kanapek. Można je wykonać w formie mini i podać na imprezie lub wielkanocnym stole :)

Stopień trudności:
Ilość porcji:
4 kanapki
Czas przygotowania (min):
20
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
20


4 kromki ulubionego pieczywa (polecam jakieś pełnoziarniste, ciemne pieczywo)
masło
1 puszka tuńczyka, kawałków w sosie własnym
2 łyżki majonezu
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól, pieprz do smaku
dojrzałe, miękkie awokado
cytryna





Chleb posmarować masłem. Tuńczyka odcedzić, włożyć do miski, dodać szczypiorek i majonez i wymieszać na pastę – doprawić pieprzem i solą i położyć pastę na kanapki.

Awokado umyć, obrać ze skóry (od dojrzałego awokado skóra powinna odejść bez problemu, jak od banana), pokroić w plasterki i ułożyć na kanapkach z tuńczykiem, skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Kanapka z tuńczykiem i awokado