Karkówka w musztardzie

Wiem, że zdjęcia tego dania nie zachwycają, ale powiem Wam, że ta karkówka wyszła tak wspaniała, soczysta, przepyszna, że musiałam podzielić sie z Wami tym przepisem :) Ta karkówka to istna gwiazda wśród karkówek grillowych, nie potrafię opisać jej smaku.... do tego jeszcze młode ziemniaczki, sałatka mojego Ukochanego i jestem w niebie :)

Stopień trudności:
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania (min):
10
Gotowanie/pieczenie (min):
15
Czas całkowity (min):
25 + leżakowanie


2 plastry karkówki (po około 150g)
1/2 łyżeczki gorczycy białej
1/2 łyżeczki soli
1 czubata łyżeczka otartego majeranku
świeżo mielony pieprz czarny
3 łyżki musztardy - o ulubionym smaku





Gorczycę wrzucić do moździerza, dodać sól i utrzeć razem, dodać majeranek i pieprz i dalej ucierać, na koniec dodać musztardę i utrzeć gładką masę.

Karkówkę lekko rozbić i posmarować z obu stron powstałym dressingiem. Karkówkę można grillować od razu – po 5-10 minut z każdej strony. Można także schować ją na noc do lodówki w pojemniku próżniowym.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Karkówka w musztardzie

0 komentarzy