Koktajl bananowo-truskawkowy

Owocowe koktajle to prezent od wiosny i lata, z którego możemy korzystać do woli. Dlatego też wszelkie owocowe kombinacje są jak najbardziej wskazane i każda smakuje równie dobrze. Truskawki i banan okazały się świetnym połączeniem, a jogurt typu greckiego sprawił, że koktajl zyskał aksamitność i delikatność. Żeby rozwiać wątpliwości, koktajl na zdjęciu to ten sam, na który podaję Wam przepis z tym, że pomyślałam, że ładniej będzie wyglądał, jeśli osobno przygotuję bananowy i truskawkowy smak i przeplotę je w pucharkach - później oczywiście wszystko razem wymieszałam i podałam - po prostu pyszności :)

Stopień trudności:
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania (min):
10
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
10


300g jogurtu typu greckiego (naturalny ostatecznie też może być)
2 łyżki cukru pudru (jeśli truskawki są kwaśne)
1 dojrzały banan
250g truskawek (waga po odszypułkowaniu)





Truskawki umyć umyć i odszypułkować, banana również umyć i obrać, pokroić owoce na mniejsze kawałki i umieścić w naczyniu blendera. Dodać cukier puder i jogurt i całość dokładnie zmiksować.

Koktajl podawać schłodzony.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Koktajl bananowo-truskawkowy
  • Koktajl bananowo-truskawkowy