Szanowni Czytelnicy!
Od dnia 1 września 2019 blog nie będzie moderowany aż do odwołania.
To znaczy, że nie będę odpowiadać na komentarze pod przepisami ani na wiadomości e-mail związane z przepisami.
Bardzo przepraszam za zaistniałą sytuację, obecnie rozważam zamknięcie bloga, w tym dostępu do przepisów, ale decyzja nie jest jeszcze podjęta.
Pozdrawiam Was serdecznie, Dominika Kowalczyk

Krwawa Mary

Daje kopa, oj daje... powiem Wam, że zrobiłam ją pierwszy raz, prawdę mówiąc kombinując z proporcjami, wyszła ostrrrra, ale naprawdę pyszna :)

Stopień trudności:
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania (min):
15
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
15


szklanka o pojemności 270ml
60ml soku pomidorowego + do uzupełnienia
50 ml wódki
5 kostek lodu
5-7 kropli sosu Worcestershire
5 kropli soku z cytryny
szczypta soli
2-5 kropli sosu Tabasco (w zależności od tego, jaką ostrość lubimy)
sól gruboziarnista do dekoracji
świeżo mielony pieprz czarny na wykończenie
gałązka selera naciowego
plasterek cytryny





Brzeg szklanki zwilżyć solą i obtoczyć w soli gruboziarnistej. Do szklanki włożyć lód, wlać wódkę.

Wymieszać 60ml soku pomidorowego z Tabasco, sokiem z cytryny, szczyptą soli i sosem Worcestershire, wlać mieszankę do wódki i delikatnie zamieszać. Całość dopełnić sokiem pomidorowym i delikatnie znów zamieszać, wykończyć świeżo mielonym pieprzem czarnym.

Włożyć seler naciowy i plasterek cytryny i delektować się :)



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Krwawa Mary
  • Krwawa Mary