Krwawa Mary

Daje kopa, oj daje... powiem Wam, że zrobiłam ją pierwszy raz, prawdę mówiąc kombinując z proporcjami, wyszła ostrrrra, ale naprawdę pyszna :)

Stopień trudności:
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania (min):
15
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
15


szklanka o pojemności 270ml
60ml soku pomidorowego + do uzupełnienia
50 ml wódki
5 kostek lodu
5-7 kropli sosu Worcestershire
5 kropli soku z cytryny
szczypta soli
2-5 kropli sosu Tabasco (w zależności od tego, jaką ostrość lubimy)
sól gruboziarnista do dekoracji
świeżo mielony pieprz czarny na wykończenie
gałązka selera naciowego
plasterek cytryny





Brzeg szklanki zwilżyć solą i obtoczyć w soli gruboziarnistej. Do szklanki włożyć lód, wlać wódkę.

Wymieszać 60ml soku pomidorowego z Tabasco, sokiem z cytryny, szczyptą soli i sosem Worcestershire, wlać mieszankę do wódki i delikatnie zamieszać. Całość dopełnić sokiem pomidorowym i delikatnie znów zamieszać, wykończyć świeżo mielonym pieprzem czarnym.

Włożyć seler naciowy i plasterek cytryny i delektować się :)



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Krwawa Mary
  • Krwawa Mary

0 komentarzy