Lody w gorących malinach

Ten deser jada się w naszym domu już od kilku ładnych lat. Jest wyjątkowy, bo połączenie gorących malin i zimnych, waniliowych lodów jest urzekające i dość kontrowersyjne. Ten deser to idealna propozycja na Walentynki! Bo dzięki swojej prostocie, nawet niedoświadczony w kuchni mężczyzna moze zaskoczyć swoją ukochaną!

Stopień trudności:
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania (min):
10
Gotowanie/pieczenie (min):
5
Czas całkowity (min):
15


2 gałki lodów waniliowych
1 szklanka malin świeżych lub mrożonych
ew. bita śmietana





Maliny włożyć do rondelka, podgrzać i rozgotować, aż powstanie gorąca pulpa. Z lodów uformować gałki. Maliny przełożyć do dwóch pucharków i włożyć po gałce lodów. Na koniec udekorować bitą śmietaną i od razu podawać.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Lody w gorących malinach