Makaron w sosie szpinakowym
200g suchego makaronu spaghetti
200g szpinaku w liściach (ja niestety dostałam tylko rozdrobniony)
4 ząbki czosnku
100g śmietanki słodkiej 18%
50g serka topionego
Sól, pieprz, masło
Ew. jeden ser Camembert
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, będzie smaczniejszy, jeśli zamiast soli dodamy kostkę rosołową.
Na patelni rozpuścić 3 łyżki masła, wrzucić zmiażdżony czosnek i zeszklić, po czym dodać szpinak i chwilę dusić razem, całość posolić i dodać świeżo mielony pieprz.
Wlać śmietankę, dodać serek i Camembert obrany z pleśni. Całość mieszać i podgrzewać, aż sery się rozpuszczą.
Gotowym sosem polać makaron i podawać bez żadnych dodatków.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!