//

Makaron z jajkiem

  • Autor:
    Domi
  • Data:
    3/2/2012
  • Kategoria:
Zdarza się, że zostaje mi makaron rosołowy po obiedzie, a więc chowam go zwykle do lodówki i później wykorzystuję w rózny sposób. Jednym z nich jest właśnie taka forma, z jajkiem, świetna na śniadanie czy kolację, albo choćby zamiast obiadu :)

Stopień trudności:
Ilość porcji:
1
Czas przygotowania (min):
5
Gotowanie/pieczenie (min):
10
Czas całkowity (min):
15


200g ugotowanego makaronu nitki
1 jajko
2 łyżki masła
sól





Na patelni rozgrzać masło i dodac makaron, posolić do smaku i smazyć całość, aż makaron będzie bardzo gorący. Wbić jajko, zestawić patelnię z ognia i mieszać do momentu, aż uzyskamy pożądaną konsystencję jajek – ja mieszam około 1 minuty.

Można podać ze szczypiorkiem lub wcześniej na maśle podsmażyć wędzony boczek.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!