Marchewka z groszkiem

Nie ma chyba osoby, która nie zna tego smaku. Jedni danie to kochają, inni wręcz nie znoszą, tych dugich szczerze nie rozumiem, ale przynajmniej dzięki nim na świecie jest więcej marchewki dla mnie :) Marchewka z groszkiem to proste, szybkie i smaczne danie lub dodatek do zwykłego schaboszczaka.

Stopień trudności:
Ilość porcji:
4
Czas przygotowania (min):
15
Gotowanie/pieczenie (min):
15
Czas całkowity (min):
30


250g groszku konserwowego
250g marchwi
3 łyżki masła
2 łyżeczki mąki pszennej
1 łyżeczka cukru





Groszek odcedzić na sicie. Umytą i obraną marchewke pokroić w drobną kostkę i obgotować w osolonej wodzie al dente, również odcedzić.

Na dużej patelni zesmażyć masło z mąką, wsypać cukier. Dodać marchewkę i groszek i podgrzewać, aż zasmażka pokryje wszystkie warzywa



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!