Masło czosnkowe

Masło czosnkowe to jeden z naszych ulubionych dodatków. Bardzo lubię dusić na nim krewetki, ale świetnie nadaje się również do potraw z grilla czy tostów/grzanek podawanych do przystawek czy przekąsek.

Stopień trudności:
Ilość porcji:
ok. 120g
Czas przygotowania (min):
10
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
10


100g miękkiego masła
3-4 ząbki czosnku
4 łyżki posiekanego koperku
szczypta soli





Czosnek umyć, obrać i przecisnąć przez praskę lub zetrzeć na tarce, włożyć do miseczki i dodać masło. Dodać koperek i całość dosolić do smaku.

Masło świetnie smakuje do grzanek, jak i do ryb i potraw z grilla.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Masło czosnkowe
  • Agnieszka Wiosna

    awww <3 bedzie do chlebka domowej roboty :D