Szanowni Czytelnicy!
Od dnia 1 września 2019 blog nie będzie moderowany aż do odwołania.
To znaczy, że nie będę odpowiadać na komentarze pod przepisami ani na wiadomości e-mail związane z przepisami.
Bardzo przepraszam za zaistniałą sytuację, obecnie rozważam zamknięcie bloga, w tym dostępu do przepisów, ale decyzja nie jest jeszcze podjęta.
Pozdrawiam Was serdecznie, Dominika Kowalczyk

Miętowa kawa mrożona z lawendą

Lato, lato, lato... ach, jak grzeje słonko! Uwielbiam to, gdy słoneczne promienie budzą mnie rano, ptaki prześpiewują się nad wyraz głośno i intensywnie, a moje koty z utęsknieniem czekają, aż wpuści się je do domu. Ale nie, nie zaczynam dnia od kawy, już dawno się tego oduczyłam, teraz wolę kawą się delektować, a nie czynić z niej czynnika pobudzającego :)

Stopień trudności:
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania (min):
15
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
15


300ml zimnego mleka
2 łyżki likieru miętowego
2 łyżki kwiatków lawendy
3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1 łyżeczka naturalnego miodu płynnego
4 kostki lodu
bita śmietana, lawenda i mięta do dekoracji





Do blendera z funkcją kruszenia lodu wrzucić po kolei wszystkie składniki i zmiksować całość na najwyższych obrotach przez około pół minuty.

Po tym czasie rozlać kawę do wysokich szklanek, udekorować bitą śmietaną, miętą i likierem oraz gałązkami lawendy, podawać z długą łyżeczką deserową lub słomką.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Miętowa kawa mrożona z lawendą