Minikanapeczki z łososiem i ogórkiem

Jeśli szukacie sylwestrowej przekąski (albo karnawałowej) last minute, to ten przepis jest właśnie dla Was. Pumpernikiel zastąpić można każdym innym pieczywem, które dobrze utrzyma składniki na sobie i nie obeschnie zbytnio (można też zrobić mini - grzanki).

Stopień trudności:
Ilość porcji:
10 sztuk
Czas przygotowania (min):
20
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
20


10 okrągłych kromeczek chleba pumpernikiel
10 plasterków obranego ogórka wężowego
serek naturalny do smarowania (śmietankowy)
10 plasterków łososia wędzonego na zimno
koperek do przystrojenia
10 kawałeczków czerwonej papryki do dekoracji
cytryna do skropienia





(Jeśli chcemy, to możemy chleb i ogórka wyciąć ozdobną foremką)

Kromki chlebka ułożyć obok siebie i położyć po plasterku ogórka, każdy plasterek posmarować dość grubą warstwą serka naturalnego. Na każdą porcję serka ułożyć zwinięty plasterek wędzonego łososia.

Na każdej kanapce ułożyć po kawałku papryki, a łososia skropić kropelką cytryny i włożyć gałązki koperku, włożyć do lodówki na 2 godziny, by całość się schłodziła.

Podawać bez dodatków.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Minikanapeczki z łososiem i ogórkiem