Minikanapeczki z łososiem i ogórkiem



10 okrągłych kromeczek chleba pumpernikiel
10 plasterków obranego ogórka wężowego
serek naturalny do smarowania (śmietankowy)
10 plasterków łososia wędzonego na zimno
koperek do przystrojenia
10 kawałeczków czerwonej papryki do dekoracji
cytryna do skropienia

(Jeśli chcemy, to możemy chleb i ogórka wyciąć ozdobną foremką)
Kromki chlebka ułożyć obok siebie i położyć po plasterku ogórka, każdy plasterek posmarować dość grubą warstwą serka naturalnego. Na każdą porcję serka ułożyć zwinięty plasterek wędzonego łososia.
Na każdej kanapce ułożyć po kawałku papryki, a łososia skropić kropelką cytryny i włożyć gałązki koperku, włożyć do lodówki na 2 godziny, by całość się schłodziła.
Podawać bez dodatków.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!