Mizeria

Długo zastanawiałam się nad sensem publikowania takich przepisów na blogu - bo przecież mizeria to w zasadzie nic tak skomplikowanego, ani nic, co mogłoby komuś sprawić problem w przygotowaniu. Jednak ostatnimi czasy moje podejście do bloga diametralnie się zmieniło - przecież to mój pamiętnik z moimi przepisami i mogę na nim publikować, co tylko chcę! Dlatego też dziś pojawia się przepis na jedną z moich ulubionych sałatek podawanych do obiadu, a już niedługo znajdziecie przepis na schabowe kotlety :)

Stopień trudności:
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania (min):
15
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
15


1 długi ogórek szklarniowy
1 łyżeczka soli
pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
3 łyżki kwaśnej śmietany
opcjonalnie: koperek





Ogórka umyć, obrać i poszatkować lub pokroić w cienkie plasterki, włożyć do miski i zasypać solą, dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut. Po tym czasie odsączyć wodę z ogórków. Koperek drobno posiekać i dodać go do ogórków, dodać również świeżo mielony, czarny pieprz – ja daję dużo, bo lubię wyrazisty smak mizerii. Na samym końcu dodać śmietanę i wymieszać, przed podaniem schłodzić.

Na blogu znajdziesz inne klasyczne sałatki i surówki:
surówka z jabłka i marchwi i pora2 sałata w śmietanie1

sałatka pieczarkowa1 surówka z kiszonej kapusty1



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Mizeria