Muffiny z mango i białą czekoladą



125g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
125g miękkiego masła
110g cukru trzcinowego
2 jaja (ogrzane do temp. pokojowej)
2 łyżki likieru brzoskwiniowego, Malibu lub wiśniówki
75g białej czekolady
200g dojrzałego mango obranego ze skóry

Piekarnik nastawić na 175 stopni, formę wyłożyć papilotkami.
Czekoladę posiekać nożem, mango pokroić w drobną kostkę.
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Do drugiej miski włożyć masło i cukier i całość ucierać mikserem na najwyższych obrotach około 5 minut. Po tym czasie wbić jajko, zmiksować, wlać alkohol i wsypać mieszankę mączną, całość zmiksować na gładką masę.
Do masy dodać mango i czekoladę i delikatnie wymieszać. Nakładać masę do 3/4 wysokości foremek i wstawić blachę do piekarnika, piec 20-25 minut, upieczone od razu wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
Ostudzone muffiny można udekorować bitą śmietaną i ulubionymi dodatkami.
Muffiny piekłam razem z Anią z bloga Kraina rozkoszy podniebienia.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!