Naleśniki z łososiem

Pytaliście mnie, jakiego nadzienia użyć można do naleśników szpinakowych - odpowiadam więc "takiego" :) Twarożek z wędzonym łososiem i przyprawami to świetne uzupełnienie zielonych placuszków. Można pokroić je na małe roladki, nadziać na wykałaczki i podać jako małe przekąski albo przygotować na śniadanie lub kolację.

Stopień trudności:
Ilość porcji:
dla 2 osób
Czas przygotowania (min):
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):


5-6 szpinakowych (lub zwykłych) naleśników

350g śmietankowego serka kanapkowego
150g łososia wędzonego na zimno
pół pęczka koperku
kilka kropli soku z cytryny
sól, świeżo mielony czarny pieprz - do smaku





Łososia drobno posiekać, koperek również, wymieszać w misce z serkiem, dodać sok z cytryny i sól oraz świeżo mielony, czarny pieprz do smaku.

Przygotowanym serkiem smarować połowę naleśnika, następnie zwijać ciasny rulon, po zwinięciu wszystkich zakryć je folią spożywczą i wstawić do lodówki na co najmniej 2-3 godziny.

Następnie podawać całe, przekrojone na pół lub pokroić w poprzek na małe roladki i podawać na wykałaczkach jako przekąskę.

Przepis na naleśniki szpinakowe:
Naleśniki szpinakowe1



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Naleśniki z łososiem
  • Naleśniki z łososiem