Okoń morski w papilotach
2 świeże, wypatroszone labraksy - okonie morskie
100g masła czosnkowego z solą
2 duże gałązki koperku
4 gałązki rozmarynu
2 ząbki czosnku
sól
2 plasterki cytryny
Rybę umyć, osuszyć i ułożyć obok siebie, oprószyć z wierzchu solą, włożyć do brzucha gałązki koperku i nałożyć masło po brzegi, wypełniając cały brzuch, lekko zacisnąć krawędzie.
Na wierzch ułożyć gałązki rozmarynu i plasterki cytryny, a do ust włożyć ząbek czosnku. Zawinąć rybę w folię aluminiową (błyszczącą stroną do środka) i zawinąć, tworząc papiloty. Wstawić całość do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 20 minut, na grillu piec 20-30 minut.
Podawać od razu.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!