Szanowni Czytelnicy!
Od dnia 1 września 2019 blog nie będzie moderowany aż do odwołania.
To znaczy, że nie będę odpowiadać na komentarze pod przepisami ani na wiadomości e-mail związane z przepisami.
Bardzo przepraszam za zaistniałą sytuację, obecnie rozważam zamknięcie bloga, w tym dostępu do przepisów, ale decyzja nie jest jeszcze podjęta.
Pozdrawiam Was serdecznie, Dominika Kowalczyk

Omlet jak biszkopt

Jest to moja ulubiona wersja omleta. jest delikatny, puszysty i nie smakuje jak ustała jajecznica, tylko jak lekki, jajeczny biszkopt, co wiecej, można go dowolnie modyfikować, w zależności od tego, jaką mąkę chcemy użyć.

Stopień trudności:
Ilość porcji:
1
Czas przygotowania (min):
5
Gotowanie/pieczenie (min):
15
Czas całkowity (min):
20


2 jajka (osobno białka i żółtka)
2 łyżeczki mąki





Patelnię posmarować ręcznikiem papierowym nasączonym tłuszczem, postawić na mały ogień, żeby się rozgrzała.

Białka ubić ze szczypta soli na sztywną piankę, wlać lekko roztrzepane żółtka i wsypać mąkę. Bardzo delikatnie całość wymieszać.

Wylać masę na rozgrzaną patelnię, przykryć i smażyć na małym ogniu, aż zarumieni się z jednej strony i będzie go łatwo obrócić na drugą.

Podawać z dowolnymi składnikami.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!