Podudzia z kurczaka w fancie
4 podudzia z kurczaka
300ml gazowanego napoju pomarańczowego (użyłam Fanty)
2 czubate łyżeczki przyprawy curry
1 łyżeczka suszonej przyprawy chilli
3 łyżki sosu sojowego
Pałki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć na ręczniku papierowym, ułożyć je obok siebie w zamykanym pojemniku.
W miseczce wymieszać dokładnie pozostałe składniki i zalać nimi pałki, zamknąć pudełko i wstawić całość do lodówki na przynajmniej 2 godziny – najlepiej na całą noc.
Po tym czasie wyjąć pałeczki z pojemnika i ułożyć obok siebie w brytfannie, wstawić całość do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 30-40 minut, w zależności, jak bardzo chcemy, by się zarumieniły.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!