Pasta jajeczna

Najlepiej mi smakuje na świeżej bułeczce posmarowanej masełkiem lub chrupkim pieczywie Wasa :) Pasta jest szybka, prosta i bardzo smaczna, można ją również dowolnie modyfikowac, dodając różne przyprawy.

Stopień trudności:
Ilość porcji:
2-4
Czas przygotowania (min):
10
Gotowanie/pieczenie (min):
15
Czas całkowity (min):
25


6-10 jajek
majonez
sól, pieprz
szczypiorek lub cebula





Jajka ugotować na twardo, ja gotuję 12 minut (większe jajka), ale wkładam do wody, kiedy ta się mocno gotuje, nie przykrywam garnka, jajek nie można przegotować, bo potem wydzielają się siarczany, jajka śmierdną i są bardzo niezdrowe, no i pasta jest niejadalna :)

Ugotowane, przestudzone jajka obrać ze skorupek i przecisnąć przez praskę lub drobniutko pokroić. Dodać majonez do smaku, 1 – 2 łyżki, dosolić i dodać pieprz. Na koniec dodać bardzo drobno posiekany szczypiorek lub cebulę.

Pastę najlepiej zrobić wieczorem i zjeść ją rano, bo wtedy jest najlepsza, ale najzdrowsza jest, kiedy zjemy ją od razu :)



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Pasta jajeczna