Szanowni Czytelnicy!
Od dnia 1 września 2019 blog nie będzie moderowany aż do odwołania.
To znaczy, że nie będę odpowiadać na komentarze pod przepisami ani na wiadomości e-mail związane z przepisami.
Bardzo przepraszam za zaistniałą sytuację, obecnie rozważam zamknięcie bloga, w tym dostępu do przepisów, ale decyzja nie jest jeszcze podjęta.
Pozdrawiam Was serdecznie, Dominika Kowalczyk

Pasta z brokuła i sera feta

Znalazłam! Znalazłam najpyszniejszą pastę na świecie do kanapek!! Jest przepyszna, aksamitna i tak czosnkowa, że nikt nie chce jej jeść, więc mam ją tylko dla siebie ;) Serdecznie ją Wam polecam tym bardziej, że przepis nie jest mój, a Konrada z forum kulinarnego, które już niestety nie istnieje (gotowanie.info) - ja z czasem pozmieniałam ten przepis nie do poznania, układając go pod swoje smaki. W rzeczywistości pasta była bardziej zielona :)

Stopień trudności:
Ilość porcji:
2-4
Czas przygotowania (min):
15
Gotowanie/pieczenie (min):
15
Czas całkowity (min):
30


250g brokuła
130g miękkiego sera typu feta
1-2 ząbki czosnku
łyżeczka oleju





Brokuł umyć, podzielić na różyczki, ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić i całkowicie wystudzić.

Z brokuła do miseczki skroić końcówki różyczek, a twarde części włożyć do blendera, dodać pokruszony ser feta, olej i przeciśnięty przez praskę czosnek, całość zmiksować na gładką pastę.

Pastę z blendera przełożyć do miseczki z pozostałym brokułem i delikatnie wymieszać łyżką.

Trzymać w lodówce pod przykryciem. Pasta jest przepyszna na kanapki, ale ma także inne zastosowania, które Wam wkrótce ujawnię :)



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Pasta z brokuła i sera feta