Pasta z kurczaka

Bardzo prosta w wykonaniu, aczkolwiek pyszna pasta z kurczaka. Ile razy miałam problem z tym, co zrobić z gotowanym mięsem z rosołu - przecież nikt normalny go nie wyrzuca, ale wkładanie go ciągle do zupy z makaronem też może się znudzić. Tę pastę zrobiłam po raz pierwszy już kilka miesięcy temu, od tego czasu mięsko nie ma szans się zmarnować.

Stopień trudności:
Ilość porcji:
1
Czas przygotowania (min):
10
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
10


250g gotowanego mięsa kurczaka*
4 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy (uzyłam Dijon)
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
opcjonalnie: posiekany szczypiorek

*nie musi być z rosołu, można je ugotować w wodzie z domową przyprawą uniwersalną, bądź domową kostką rosołową





Mięso obrać z kości i podzielić na mniejsze kawałki, włożyć do blendera, dodać majonez, musztardę i przyprawy i całość zmiksować na najwyższych obrotach.

THERMOMIX

Mięso obrać z kości i podzielić na mniejsze kawałki, włożyć do naczynia miksującego, dodać resztę składników i miksować – 15 s., o. 4. W razie potrzeby doprawić do smaku.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Pasta z kurczaka
  • Pasta z kurczaka
  • szafiir

    bardzo fajny , prosty przepis. dziękuje , skorzystałam, polecam