Pasta z tuńczyka

Ta pasta to jedna z moich ulubionych, rybnych propozycji. Lubię wcinać ją widelcem, ale najlepiej oczywiście sprawdza się z pieczonymi w popiele lub na ognisku ziemniaczkami. Takie połączenie pasty tuńczykowej i gorących, aromatycznych ziemniaków to istna poezja! Jadamy tak od lat :)

Stopień trudności:
Ilość porcji:
2-4
Czas przygotowania (min):
15
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
15


1 puszka tuńczyka - kawałki w sosie własnym
2 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku
4 łyżki posiekanego szczypiorku





Tuńczyka odcedzić z zalewy, „podziabać” widelcem i miseczce. Dodać majonez, sól i pieprz według uznania i oczywście szczypiorek, całość dokładnie wymieszać.

Pastę przechowywać w lodówce do momentu podania.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Pasta z tuńczyka