Pomidorki nadziane fetą

Wczoraj, na naszym sylwestrowym stole pojawiło się kilka pysznych rzeczy. Między innymi marynowana feta z oliwkami, zrobiliśmy sobie też fondue, z mięsem i krewetkami i rzecz jasna była też Tequila :) Jednym z dań na przekąskę były pomidorki cherry faszerowane marynowanym serem feta. Z tym, że sera nie marynowałam w oleju z zielonymi ziołami, tylko w oleju z chilli i suszoną papryką, połączenie smaku - pyszności!

Stopień trudności:
Ilość porcji:
2-4
Czas przygotowania (min):
20
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
20


opakowanie pomidorków cherry lub koktajlowych
ser feta (niekoniecznie marynowany, wtedy przyprawy)
oliwki do przybrania
wykałaczki





Pomidorki umyć, osuszyć i ściąć czubek tak, by mogły stać na talerzyku. Małą łyżeczką wydrążyć miąższ i go wyrzucić, a zostawić „czapeczki”.

Pomidorki kolejno faszerować serem, nabijać je na wykałaczki, nabijać na nie „czapeczki”, a na końcu oliwki. Układać obok siebie na talerzyku. Do czasu podania pomidorki przechowywać w lodówce pod przykryciem.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Pomidorki nadziane fetą
  • Magda M.(D.)

    Gdy zrobiłam te pomidorki i postawiłam na stole, zniknęły w mgnieniu oka :P