Roladki naleśnikowe

Są pyszną przekąską na zimno, urozmaiceniem przyjęcia czy też sposobem na inną kolację. Są po prostu przepyszne! Pierwszy raz jadłam je, kiedy moja starsza siostra je doi nas przywiozła, potem przepis odtworzyłam sama :)

Stopień trudności:
Ilość porcji:
6
Czas przygotowania (min):
30
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
30


Roladki:
porcja naleśników
2 opakowania śmietankowego serka typu Almette
1 ogórek bez ziarenek
kawałek czerwonej papryki
pęczek rzodkiewek
koperek, szczypiorek

Sos:
opakowanie sosu włoskiego (używam Knorra)
1-2 ząbki czosnku





Naleśniki całkowicie wystudzić.
Ogórka umyć, obrać, wybrac ziarenka i pokroić w drobniutką kosteczkę, zasolić i zostawic w miseczce na ok. 2 godziny. Po tym czasie odcedzić na sitku.

Umyte rzodkiewki i paprykę również pokroić w drobniutka kosteczkę, koperek i szczypiorek posiekać i wymieszać wszystko z ogórkiem. W osobnej misce zmieszać serki, można doprawić pieprzem.
Każdego naleśnika smarować dość grubo serkiem (ok. 0,5cm) i posypać pokrojonymi warzywami, zwinąć w ciasny rulon, a każdy rulon zawinąć w folię aluminiową i wstawić na kilka godzin do lodówki.

Sos włoski przygotować wg przepisu i dodać do niego zmiażdżony czosnek, wymieszać.
Wyjąć roladki z lodówki, pokroić każdą ostrym nożem ukośnie i połozyć na talerzykach, polać sosem włoskim i podawać od razu.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Roladki naleśnikowe
  • Roladki naleśnikowe