//

Roladki z tortilli z awokado i boczkiem

Zdawać by się mogło, że awokado i boczek to mdłe połączenie - a jednak może być ciekawe i smaczne, wystarczy mała sztuczka z majonezem i miodową musztardą Dijon i jesteśmy w domu :) To jedna z najsmaczniejszych przekąsek, jakie kiedykolwiek przygotowałam - jeśli lubicie awokado i nie uciekacie w popłochu przed odrobiną majonezu - koniecznie je zróbcie.

Stopień trudności:
Ilość porcji:
ok. 30 sztuk
Czas przygotowania (min):
20
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
20


4 pszenne tortille

12 plasterków wędzonego bekonu
1 dojrzałe awokado
limonka lub cytryna

4 łyżki majonezu
8 łyżeczek musztardy Dijon miodowej (lub innej ulubionej)





Boczek usmażyć na patelni, aż lekko się skurczy i zarumieni, ułożyć na ręczniku papierowym i pozwolić mu ostygnąć.

Awokado obrać, przekroić na pół i pozbawić pestki, pokroić każdą połówkę na cienkie plasterki. Tortille ułożyć obok siebie na płasko, każdą z nich posmarować 1 łyżką majonezu wymieszaną z 2 łyżeczkami musztardy. Na każdej tortilli, w miarę na środku, ułożyć plastry bekonu a na nich położyć plasterki awokado, tortille zwinąć ciasno w rulony.

Każdą roladę pokroić w poprzek na małe roladki, spiąć wykałaczką i do czasu podania przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Roladki z tortilli z awokado i boczkiem
  • Roladki z tortilli z awokado i boczkiem