Roladki z tortilli z szynką i serem



4 pszenne tortille
8 plastrów ulubionej szynki (użyłam polędwicy sopockiej)
8 plastrów cienko krojonego sera wysokiej jakości (np. królewskiego)
majonez
4 liście sałaty lodowej, bez twardych części

Tortille rozłożyć obok siebie na płaskiej powierzchni, każdą z nich posmarować cienką warstwą majonezu. Na środku każdej tortilli ułożyć obok siebie po dwa plastry szynki, na szynce położyć po dwa plastry sera, a na to wszystko ułożyć umyte i osuszone liście sałaty lodowej.
Zwinąć rolady, poczynając od dołu tortilli, pokroić je prosto lub na ukos, a powstałe roladki spiąć wykałaczkami – do czasu podania przechowywać roladki w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce, by ciasto nie obeschło.
Roladki podpatrzyłam na blogu Kocie Smaki.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!