//

Roladki z tortilli z szynką i serem

Takie roladki to świetny pomysł na szybką i smaczną przekąskę nie tylko na imprezę - co jest oczywiście oczywiste, ale również na lunch do pracy. Przygotowuje się je błyskawicznie, z podstawowych składników, które zwykle mamy w lodówce - to nic wielkiego, a efekt i smak super :) te roladki podpatrzyłam na blogu "Kocie Smaki" i serdecznie Wam polecam :)

Stopień trudności:
Ilość porcji:
ok. 32 roladki
Czas przygotowania (min):
15
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):


4 pszenne tortille
8 plastrów ulubionej szynki (użyłam polędwicy sopockiej)
8 plastrów cienko krojonego sera wysokiej jakości (np. królewskiego)
majonez
4 liście sałaty lodowej, bez twardych części





Tortille rozłożyć obok siebie na płaskiej powierzchni, każdą z nich posmarować cienką warstwą majonezu. Na środku każdej tortilli ułożyć obok siebie po dwa plastry szynki, na szynce położyć po dwa plastry sera, a na to wszystko ułożyć umyte i osuszone liście sałaty lodowej.

Zwinąć rolady, poczynając od dołu tortilli, pokroić je prosto lub na ukos, a powstałe roladki spiąć wykałaczkami – do czasu podania przechowywać roladki w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce, by ciasto nie obeschło.

Roladki podpatrzyłam na blogu Kocie Smaki.

Zobacz też inne przekąski:
melon, rukola, szynka bliny2



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Roladki z tortilli z szynką i serem