Rukola, melon i szynka parmeńska

Ta klasyczna potrawa na jeden kęs jest zawsze gwoździem każego przyjęcia. Smaczna, szybka i łatwa, a do tego tak wykwintna, że największy smakosz się nią zadowoli.

Stopień trudności:
Ilość porcji:
2-4
Czas przygotowania (min):
20
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
20


opakowanie szynki parmeńskiej
ćwiartka żółtego melona
trzy garście świeżej rukoli





Plastry szynki przekroić na pół wzdłuż ich długości i poukładać obok siebie. Melona pokroić tak, by było tyle kawałków, ile plastrów szynki. Rukolę umyć, osuszyć. Na każdy plasterek szynki kłaść kawałek melona, następnie wiązkę rukoli i zawijać w roladki.

Układać obok siebie na talerzyku, można dowolnie udekorować – u mnie wykałaczki z rukolą, paseczkami szynki i skórką od melona.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Rukola, melon i szynka parmeńska

0 komentarzy