Sałatka Caprese

Niezwykła sałatka caprese. Uwodząca świeżością i kusząca połączeniem smaków, a do tego w pieknych, świeżych kolorach kraju, z którego się wywodzi. To kolejna moja propozycja kuchni włoskiej na blogu, polecam!!

Stopień trudności:
Ilość porcji:
2-4
Czas przygotowania (min):
20
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
20


2 średnie pomidory
2 kulki mozzarelli
kilka gałązek świeżej bazylii
oliwa extra vergine
sól, pieprz





Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Mozzarellę odsączyć z zalewy i również pokroić w plasterki, poukładać na talerzyku naprzemiennie.

Całość skropić oliwą, posypać posiekaną bazylią, oprószyć pieprzem i solą i podawać.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Sałatka Caprese