Sałatka Coleslaw

Nie wyobrażam sobie wizyty w restauracji pewnej znanej firmy bez zamówienia tego sałatkowego cuda, choć ostatnio, muszę przyznać sałatka kompletnie im się zepsuła... ;) Domowa wersja jest sto razy smaczniejsza.

Stopień trudności:
Ilość porcji:
4
Czas przygotowania (min):
30
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
30 + chłodzenie


8 szklanek białej kapusty, startej na tarce o grubych oczkach
1-2 startych na tarce o grubych oczkach marchwi
2 małe, białe cebule
1/3 szklanki cukru pudru
1/2 łyżeczki soli
1/8 łyżeczki czarnego pieprzu
1/2 szklanki majonezu
1/4 szklanki mleka
1 i 1/2 łyżki białego octu winnego
2 łyżki soku z cytryny





Posiekaną kapustę i marchewkę wymieszać w dużej misce. Dodać drobno posiekane cebule. Cukier wymieszać z pieprzem, solą, mlekiem i majonezem oraz octem i sokiem z cytryny, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

Gotowym dressingiem polać warzywa w misce i dokładnie wymieszać. Gotową sałatkę włożyć do lodówki na ok. 2-3 godziny.

Przepis na sałatkę ze strony Wielkie Żarcie.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Sałatka Coleslaw
  • Sałatka Coleslaw