Sałatka do hot-dogów

Mój Ukochany jest mistrzem w dziedzinie robienia hot-dogów :) Kiedy pierwszy raz podał mi je na talerzu, nie mogłam się nimi najeść, tak mi smakowały. Dzisiaj to ja zwykle robię sałatkę, a Ukochany składa co trzeba w jedną całość. Przepisem na najpyszniejszą sałatkę właśnie się z Wami podzielę :)

Stopień trudności:
Ilość porcji:
4
Czas przygotowania (min):
15
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
15


1 główka kapusty pekińskiej (ok. 500g)
100g kukurydzy z puszki
3 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku





Kapustę umyć, osuszyć i podzielić na liście, pokroić je w paseczki i włożyć do miski, oprószyć solą i lekko ugnieść dłonią, zostawić na 15 minut.

Kapustę odcedzić z soku, dodać majonez i odcedzoną kukurydzę, dodać pieprz do smaku i dobrze wymieszać, odstawić na ok. 10 minut, można schłodzić.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Sałatka do hot-dogów