Sałatka grecka

U nas w domu ta sałatka zawsze zwana była "grecką", choć wiem, że do prawdziwej, greckiej sałatki nie jest ona zbytnio podobna, ale co mi tam. Jest pyszna :)

Stopień trudności:
Ilość porcji:
4-6
Czas przygotowania (min):
40
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
40


1 czerwona papryka
1 główka sałaty lodowej
1 czerwona cebula
kilkanaście zielonych oliwek
kilkanaście czarnych oliwek
250g sera typu feta
1 kulka mozzarelli (125g)
pół długiego ogórka (ok. 150g)
opcjonalnie: 1 pomidor
oliwa z oliwek





Sałatę lodową porwać na kawałki i ułożyć na dużym talerzu.

Paprykę pokroić w paseczki, to samo uczynić z czerwoną cebulą i rozłożyć oba warzywa równomiernie na sałacie. Fetę i mozzarellę pokroić w kosteczkę, ogórka obrać i również pokroić w kostkę, rozłożyć wszytsko na pozostałych warzywach.

Na sam koniec rozłożyć oliwki i skropić całość oliwą z oliwek.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Sałatka grecka

0 komentarzy