Sałatka makaronowa w surimi



125 g drobnego makaronu (waga przed ugotowaniem)
200g pomidorków śliwkowych (lub koktajlowych)
3 jajka ugotowane na twardo
1 opakowanie paluszków surimi (250g)
cytryna
3 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy (u mnie miodowa Dijon)
sól, czarny pieprz do smaku

Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić, wystudzić.
Majonez wymieszać z musztardą, odstawić. Pomidorki pokroić w ćwiartki. Surimi przekroić wzdłuż na pół i skropić sokiem z cytryny, lekko rozsmarować palcem sok po paluszkach :), a następnie pokroić je w kostkę wielkości krojonych pomidorków. Jajka pokroić w taką samą kostkę. Dodać makaron i wszystko razem delikatnie wymieszać z przygotowanym sosem majonezowo-musztardowym.
Przyprawić do smaku – koniecznie dużą ilością świeżo mielonego pieprzu. Sałatkę schłodzić przed podaniem.
Do sałatki można dodać posiekany koperek lub zmiażdżony ząbek czosnku.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!