//

Sałatka z czerwonej fasolki

Sezon grillowy zaczął się już dawno, a więc czas trochę poszaleć w tym kierunku :) Ta sałatka zawsze schodzi u mnie jako pierwsza (choć na stole cztery inne) i zawsze jest jej za mało, więc polecam od razu zrobić podwójną porcję :) Przepisu nauczyła mnie moja młodsza siostra, Ola, której bardzo jestem za to wdzieczna!

Stopień trudności:
Ilość porcji:
4
Czas przygotowania (min):
10
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
10


puszka czerwonej fasoli (wg mnie najlepsza do tego przepisu jest Bonduelle)
2-3 ząbki czosnku
pół opakowania sosu włoskiego (Knorr)
świeża natka pietruszki
łyżka - dwie oleju dobrej jakości





Fasolę wykładamy na sitko, ale NIE płuczemy, niech zostanie ona otulona tą swoją zalewą. Wrzucamy do miski i wrzucamy posiekaną natkę pietruszki.

W szklance mieszamy sos z olejem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem i całość dodajemy do fasoli, miszamy i odstawiamy, aby się „przeszła”, można nawet do lodówki wstawić, bo jak jest schłodzona to jest smaczniejsza.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!