Sałatka z kapusty pekińskiej z sosem chrzanowym

Kiedy idziemy do naszej ulubionej smażalni Pirania na rybkę, to zawsze na moim talerzu ląduje ta sałatka, jest pyszna, dlatego postanowiłam ją zrobić w domku.

Stopień trudności:
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania (min):
15
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
15


5-6 liści kapusty pekińskiej
3 łyżki kwaśnej śmietany
czubata łyżeczka chrzanu
sól, pieprz do smaku
ok. 50g zielonej części pora





Liście umyć i osuszyć. W misce wymieszać śmietanę z chrzanem.

Liście położyć na sobie, przekroić wzdłuż na pół i pokroić w cienkie paseczki, włożyć do miski. Pora umyć i posiekać w półkrążki i dodać do kapusty, całość wymieszać dokładnie z sosem, dodac sól i pieprz do smaku.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!