//

Sałatka z ogórka, pomidora i fety

Jestem warzywożercą, więc praktycznie do każdego obiadu muszę mieć jakąś sałatkę. Zawsze staram się poziomować to, co jest na talerzu, ta sałatka więc powstała do dość ciężkiego obiadu i była pyszna.

Stopień trudności:
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania (min):
15
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
15


2 pomidory
pół długiego ogórka
150g twardego sera solankowego (typu feta)
pół dużej cebuli
pieprz
2 łyżki oliwy





Pomidory, ogórka i cebulę umyć. Pomidory pokroić w ząbki, ogórka obrać i pokroić w ćwiartki, cebulę obrać i pokroić w nieduże piórka. Wszystkie warzywa włożyć do miski i dodać pokrojoną w kostkę fetę, zamieszać, dodać oliwę, pieprz i znów zamieszać. Podawać od razu.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!