Sos czosnkowy

Mój autorski przepis na sos czosnkowy poznacie już za chwilę, postanowiłam, na potrzeby jutrzejszego przepisu wstawić ten już dzisiaj :) Jest idealny do grillowanego mięsa, do mięsa w tortilli, do smażonych czy grillowanych krewetek, paluszków surimi, sałatki warstwowej gyros, możliwości zastosowań tego sosu jest nieskończenie wiele!

Stopień trudności:
Ilość porcji:
2-4
Czas przygotowania (min):
10
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
10


małe opakowanie jogurtu naturalnego (ok. 200g)
3-4 czubate łyżki majonezu
2 ząbki czosnku
sól
opcjonalnie koperek





Jogurt wymieszać z majonezem, dodać zmiażdżony czosnek, odrobinę soli w razie potrzeby i posiekany koperek, wymieszać i wstawić do lodówki na 1-2 godziny, by się porządnie „przegryzł”.

Ot, cała filozofia, a ile z niego radości :)



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


0 komentarzy