Sos miodowo-musztardowy

Sos miodowo musztardowy to jeden z moich hitów minionego lata. A wystarczyło tylko zmieszać trochę musztardy z majonezem i wyszedł fantastyczny dressing. Moi znajomi sprawdzili już, że pasuje bardzo dobrze nie tylko do hot-dogów, ale i wytrawnych muffinów, czy precli. Taki sos będzie świetnie pasował do mięs z grilla - soczystej, skwierczącej karkówki czy boczku.

Stopień trudności:
Ilość porcji:
150g
Czas przygotowania (min):
10
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
10


100g majonezu
2 łyżki miodowej musztardy Dijon (może być zwykła Dijon)
1 łyżka płynnego miodu (jeśli mamy zwykłą musztardę to 2 łyżki)
szczypta soli
1 łyżeczka soku z cytryny





Majonez umieścić w miseczce, dodać musztardę i miód oraz sól, wymieszać, wcisnąć sok z cyrtyny i znów wymieszać.

Sos schłodzić przed podaniem – najlepiej smakuje do przekąsek, ale świetnie nadaje się również do potraw z grilla, a także jako dressing do sałatek.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Sos miodowo-musztardowy
  • Sos miodowo-musztardowy

1 komentarz

  1. Niestety, nie posiadam takiego pieca, więc nie jestem w stanie pomóc.