//

Surówka z kiszonej kapusty

Czasami po prostu mam ochotę zjeść sobie smażonego dorsza, do tego frytki i taką właśnie surówkę, klasyka, ale jednocześnie istna rewelacja :)

Stopień trudności:
Ilość porcji:
2-4
Czas przygotowania (min):
20
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
20


300g kiszonej kapusty z marchewką
mała, obrana marchewka - jeśli nie ma jej w kapuście
pół białej cebuli lub pęczek szczypiorku
sól, świeżo mielony pieprz
2-3 łyżki oleju lub oliwy





Kapustę odsączyć i ewentualnie posiekać, dokładnie zamieszać.

Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o cienkich. Cebulę umyć, obrać i drobno posiekać, posypać solą i dodać do kapusty. Na końcu dodać olej lub oliwę, doprawić pieprzem i solą i całość dobrze wymieszać, schłodzić przed podaniem.

Surówka świetnie smakuje do pampuchów lub smażonej rybki.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Surówka z kiszonej kapusty