Białe kiełbaski pieczone w piwie
12 cienkich, białych kiełbasek
1 szklanka piwa
3 ząbki czosnku
2 łyżeczki majeranku
2 zmiażdżone ziarenka jałowca
kilka zmiażdżonych ziarenek pieprzu
pół cebuli
Kiełbaski włożyć do miseczki, dodać zmiażdżony czosnek, otarty w palcach majeranek, jałowiec i pieprz. Wlać piwo, zamieszać i odstawić na około 2 godziny.
Nastwaić piekarnik na 180 stopni. Włożyć kiełbaski do brytfanny, włożyć pokrojoną cebulę i opcjonalnie kilka ząbków czosnku w wolne szczeliny między kiełbaskami. Na to wszystko wylać ok. 70 ml marynaty.
Wstawić brytfankę do piekarnika i piec 15 minut, po czym obrócić kiełbaski i piec kolejne 15 minut, az będą rumiane. Po tym czasie wyjąć z piekarnika, rozłożyć na talerze i podawać z chrzanem lub musztardą.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!