Blondies z malinami
100g masła
100g białej czekolady (używam niemieckiej Chateau Feine Weisse)
2 jaja
70g cukru trzcinowego (może być biały)
150g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
150-170g malin (tyle nazbierałam z ogrodu)
Piekarnik nastawić na 175 stopni, blaszkę (20x20xm) wyłożyć papierem do pieczenia.
W rondelku rozpuścić cekoladę z masłem.
Przesiać mąkę z proszkiem i solą, odstawić. W średniej wielkości misce ubić jajka z cukrem przez około 1 minutę, wsypać mąkę i zmiksować na cężką gęstą masę, cały czas miksując, wlewać masę maślano-czekoladową (ciepłą lub gorącą), całość zmiksować.
Prełożyć ciasto do blachy, wyrównać i porozkładać maliny. Wstawić całość do piekarnika i piec 30 minut, gorące wyjąć z piekarnika, zostawić na 5 minut, po czym delikatnie przełożyć na kratkę, by przestygło.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!