Chrupki makaron ryżowy
1 opakowanie makaronu ryżowego (100g)
1 mała cukinia
1 średniej wielkości seler
2 nieduże marchewki
1 por (biała część)
pół opakowania grzybków Mun
30ml Słodkiego Sosu Chilli
3 łyżki masła
2-3 płaskie łyżki przyprawy uniwersalnej
świeżo mielony pieprz czarny
Grzybki zalać gorącą wodą, odstawić na 30 minut, po czym gotować przez 15 minut, odcedzić i ostudzić.
Makaron włożyć do miski i zalać wodą tak, by całkiem go zakrywała, przykryć miskę talerzem i odstawić na 15 minut, po czym odsączyć na sicie.
Warzywa umyć, cukinię pokroić w julienne (cieniutkie słupki), seler i marchew obrać i również pokroić w julienne, pora obrać z wierzchnich listków, po czym przekroić na pół i pokroić ukośnie w nieduże kawałki. Grzyby również kroimy w paseczki.
Do dużego garnka włożyć masło, dodać warzywa, podsmażyć 2 minut i dodać grzyby, przyprawić pieprzem i przyprawą uniwersalną, smażyć kolejne 2 minuty, mieszając. Garnek zestawiamy z ognia, dodajemy makaron i sos, mieszamy dokładnie i podajemy od razu.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!