Crostini z ricottą i borówkami



1 mała bagietka lub pół dużej
1 opakowanie (400g) sera ricotta
pół szklanki świeżych borówek
oliwa
syrop klonowy

Piekarnik nastawić na 190°C góra/dół. Bagietkę pokroić w kromki (ukośne lub poprzeczne) o grubości ok. 0,7mm. Ułożyć obok siebie na kratce wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdą kromkę posmarować oliwą za pomocą pędzelka, a za pomocą łyżki nałożyć porcję ricotty i lekko ją rozpłaszczyć. Na serze poukładać borówki – niezbyt dużo, by tylko przełamały smak. Wierzch skropić syropem klonowym. Wstawić kratkę do piekarnika i piec 5-7 minut, aż grzanki zrobią się chrupkie.
Upieczone crostini wyjąć z piekarnika i podawać na ciepło.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!