Czekoladki z Advocatem



60g białej czekolady
50ml likieru Advocat
pół łyżeczki mąki ziemniaczanej
foremka silikonowa do czekoladek o dowolnym kształcie

Likier wlać do rondelka i oprószyć go równą warstwą mąki ziemniaczanej, podgrzewać, mieszając, aż nieco zgęstnieje i odstawić do ostygnięcia – ja przełozyłam do pojemniczka do dekorowania, by było mi łatwo nadziewać.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej w żaroodpornej misce i wysmarować ją cienką warstwą w foremce za pomocą pędzelka, wstawić na 5 minut do zamrażarki, po tym czasie czynność powtórzyć i pozwolić czekoladzie dobrze zastygnąć.
Kiedy nadzienie będzie całkowicie ostudzone, wyjąć foremkę i nakładać nadzienie, zostawiając około 2mm odstępu od brzegu każdej czekoladki. Pokryć całość resztą białej czekolady, tak, by utworzyć stabilne denko. Wstawić foremkę na 10 minut do zamrażarki.
Po tym czasie wyjąć ją i bardzo ostrożnie wyjąć czekoladki, przekładając je do papilotek, do czasu podania przechowywać w lodówce.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!