Czekoladowo-migdałowa kawa mrożona
Takiej pokusie trudno się oprzeć, oj, trudno... To był istny eksperyment wymyślony na poczekaniu, bo w taki upal zaprawdę nie mam ochoty na gorące napoje. Okazało się, że to czysta rozkosz dla podniebienia, pychotka! :)
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania (min):
15
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
15
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
3 łyżeczki likieru Amaretto
200ml zimnego mleka
3 kostki lodu
1 gałka lodów czekoladowych
W blenderze z funkcją kruszenia lodu umieścić po kolei wszystkie składniki.
Całość zmiksować około pół minuty na najwyższych obrotach i przelać do wysokiej szklanki.
Kawę udekorować bitą śmietaną i zwieńczyć wiórkami z czekolady i mielonymi migdałami.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!