//

Fettuccine z krewetkami i brokułem

Nadszedł czas najwyższy, by wypróbować domowy makaron robiony przez maszynkę. Szczerze mówiąc, oprócz tego, że różnił się jedynie kształtem, to smakował jak ten babciny, skrzętnie walkowany i ciachany na niteczki :) Przepisu na makaron podawać nie będę, bo jeżeli ktoś go robi, to ma swój sprawdzony, natomiast najszybciej jest użyć suchy makaron z paczki :)

Stopień trudności:
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania (min):
10
Gotowanie/pieczenie (min):
25
Czas całkowity (min):
35


160g suchego makaronu fettuccine
200g krewetek królewskich (mogą być mrożone)
200g brokuła podzielonego na malutkie różyczki
10 łyżek sosu słodko-pikantnego chilli





Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie i odcedzić. Krewetki obrać z ogonków i wrzucić na wok, dodać sos.

Brokuła zblanszować w osolonej wodzie przez około 2 minuty, odcedzić i dodać do krewetek, całość ciągle, ale delikatnie mieszać, podgrzewając.

Dodać makaron i dokładnie zamieszać, podawać natychmiast.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Fettuccine z krewetkami i brokułem