Galaretka z kurczaka
300g gotowanego mięsa z rosołu
1 litr przecedzonego osołu
3 łyżki żelatyny w proszku (20 g)
opcjonalnie: jajko na twardo, plasterki gotowanej marchewki, groszek konserwowy, natka pietruszki
Na dnie foremek lub miseczek porozkładać natkę pietruszki, plasterki jajka, plasterki marchewki i groszek konserwowy.
Mięso podzielić na mniejsze kawałki, poukładać równą warstwą w miseczkach, na wierzchu ułożyć to co nam pozostało (jajko, groszek, marchewka).
Do zimnego rosołu w garnku wsypać żelatynę, podgrzewać, mieszając, aż ta się rozpuści i płyn będzie jednolity. Za pomocą chochelki zalać zawartość foremek, wystudzić i wstawić do lodówki do stężenia.
Podawać z kawałkiem cytrynki.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!